LASER

Laserski centar Dr. Mario Bošnjak

Ordinacija je obogaćena upotrebom prijenosnog, malog Diodnog lasera koji je jako pogodan za rezanja mekog tkiva. Iznimno je precizan, iza sebe ne ostavlja krvarenje, rez je ravan što omogućava jako brzo i savršeno cijeljenje mekog tkiva. Diodni laser je jako pogodan za biostimulacije tkiva kod pareza, oštećenja živaca lica, smanjivanje bolova nakon vađenja zuba, također se Diodim laserom tkivo stimulira na stvaranje nove kosti kod granuloma gdje se kanali dezinficiraju i bakterije se uništavaju u jako visokom postotku.

Iznimno je učinkovit u obradi tj. kiretaži dubokih parodontalnih džepova što daje rezultat cijeljenja istih, nestanak krvarenja i učvršćivanje klimavih zubi nakon zahvata.

Objedinjavanjem velikog Erbium i Neodim lasera sa Diodnim laserom naša ordinacija postaje pravi laserski centar spreman na sve izazove suvremene stomatologije.

Oštećeni zub

Oštećeni zub

Obrada zuba

Obrada zuba

Završni rezultat

Završni rezultat

Certifikati

Riječ LASER akronim je za:
L-ight
A-mplification
S-stimulated
E-mission
R-adiation

Zapravo radi se o svjetlosnoj amplifikaciji putem stimulirane emisije radijacije. Svjetlo je vrsta energije koja postoji kao djelić, zvan foton i putuje u valovima.

Energija vala se mjeri milidžulima ili tisućinkama džula.Valne duljine lasera u stomatologiji koristimo u rasponu između 450 i 10600 mikrona.

U svojoj ordinaciji Stomatološka ordinacija Bošnjak u Splitu posjeduje LASER FOTONA AT FIDELIS III. Primjena laseru u svakodnevnoj stomatološkoj praksi je višesrtuka.

ERBIJUM LASER se koristi za bezbolno otklanjanje karijesa na svim plohama prednjih i bočnih zubi i njegova valna duljina je 2940 p.

Dental Bošnjak – Stomatološka ordinacija u Splitu – Karijes otklanja u potpunosti, BEZBOLNO, nije potrebna anestezija. Pogodan je za djecu,trudnice, pacijente koji se jako boje, pacijente koji su alergični na anesteziju.

Erbijum laser selektivno odstranjuje karijes, za razliku od konvecionalnih bušilica koje uvijek odstrane dosta zdravog tkiva. Napominjem da pri korištenju erbijum lasera nema vibracije, nema svrdla, nema kontakta sa zubom, nego zraka lasera prolazi kroz stakleni fiber od safira i ljušti, odnosno ablatira karijes. Zahvati su minimalno invazivni; dakle čuvamo maksimalno zdravo zubno tkivo.

Druga vrsta lasera kojeg korisim u ordinaciji je NEODIM koji radi na valnoj duljini od 1064 p i koristi se za obradu mekog tkiva-sluznice. Promjeri fibera -vlakana Neodim lasera je 240 p i 320p.Primjena im je stvarno višestruka..

Laseri u svakodnevnom radu

PRIMJENA LASERA

ODSTRANJIVANJE KARIJESA

Liječenja karijesa laserom bez upotrebe svrdla i anestezije. Slike prije, tijekom zahvata i poslije.

PRIJE

TIJEKOM

TIJEKOM

POSLIJE

ODSTRANJIVANJE STARIH ISPUNA-PLOMBI

ZALIJEVANJE I PEČAĆENJE FISURA KOD DJECE

ZATVARANJE EROZIJA CAKLINE

KOD PREOSJETLJIVOSTI VRATA ZUBA sa izraženom reakcijom na toplo,hladno, slatko,slano, NEODIM LASER zabrtvi osjetljiva mjesta i zapečati dentinske tubule tako da se preosjetljivost više nikad ne javi!

KOD DUBOKIH KARIJESA sa otvorenim živcem zuba NEODIM LASEROM se on zatvori bez odstranjivanja iz kanala (Direct pulp capping)

ENDODONCIJA – nijedna do sada primjenjivana metoda odstranjivanje živca zuba, te odstranjivanja bakterija iz korjenskog kanala [nekroza pulpe-gangrena] nije dala dobre rezultate. Jedino neodim laser svojim tankim i preciznim fiberom ulazi u kanal i u potpunosti odstranjuje bakterije iz njega.Time je postignuta sterilizacija korjenskog kanala.

GRANULOMI – periostitis chr. su česta posljedica lošeg liječenja korjenskog kanala zuba i razarajućih jakih gangrena. Javljaju se jaki bolovi iznad vrha korjena zuba, otekline i kost čeljusti je dosta razorena.Laser omogućava uz savršeno endodontsko liječenje, sušenje i zacijeljivanje kosti bez da se pristupa kiruškom zahvatu.Uglavnom se radi o granulomima ne većim od 5-7mm. Korištenje najnovije tehnologije PIPS (Photon Induced PhotoacousticStreaming ), granulomi se liječe u jednoj posjeti bez kirurškog tretmana, skalpera i šavova.

FISTULE – su komunikacije između korjena zuba i vanjske sluznice usne šupljine. Upotrebom Neodim lasera fistule se zatvore bez kiruškog zahvata.

SVI NAVEDENI POSTUPCI SU POTPUNO BEZBOLNI I RADE BEZ ANESTEZIJE!

Dental Bošnjak – Stomatološka ordinacija u Splitu

PARODONTITIS – UPALA I POVLAČENJE DESNI
Kod prisutnog krvarenja desni, prisutnih parodontalnih džepova, upala desni te klimavosti zubi neodim laserom jako uspješno odstranjuje upaljeno,nekrotično tkivo, zaustavlja krvarenje radeći zatvorenu kiretažu( CLOSED CURETTAGE) do 9mm dubine džepa. Postupak je bezbolan i rezultati su vidljivi već nakon 4-7dana.
OTEKLINE GINGIVE – su bolne, sa prisutnim gnojnim sadržajem. Konvencionalna terapija su antibiotici te rez-incizija abscesa. To je uvijek bolno jer se koristi skalpel. Tkivo se ne smije anestezirati jer bi se upala još više proširila, a anestezija ne bi djelovala.Korištenjem neodim lasera i to fibera od 300p koji je jako gracilan i nježan napravi se rez na abscesu bez bola i sa minimalnim krvarenjem, što omogućava iznimnu ugodnost za pacijenta.

FRENULECTOMIA – je odstranjivanje resice gornje ili donje usne ili resice jezika. Ona se odstranjuje iz raznih razloga:endodontskih, protetskih, estetskih i si. Standardni način je rez , krvarenje, šavovi, postoperativna bol i nelagoda za pacijenta! nemogućnost uzimanja hrane).

Kod laserskog odstranjivanja resice nema šavova, nema krvarenja nema postoperativnih bolova i pacijent je praktički sposoban za obavljanje svojih