KOMPOZITNI ISPUNI

Najnoviji i najsavršeniji materijal  za plombe je Esentia koju koristimo kod prednjih zubi.

Koncept Esentie se zasniva na inovativnim i hrabrim rješenjima vezanim za slaganje boja. Esentia predstavlja čistu bit slojevanja kompozita. Treba shvatiti da je zub sastavlje od cakline i dentina koji imaju različita svojstva koji doprinose završnoj percepciji boje zuba.

Pojednostavljeno, sa tri boje u setu mogu riješiti najzahtjevnije slučajeve prelijevanja boja tako da se na završnom kompozitnom sloju ne može primjetiti razlika od okolnog zuba. Razvijene su boje kod mladih pacijenata,  odraslih pacijenata te starih pacijenata. Prijemjenjeni su principi estetske znanosti razvijene u skupini stomatologa koji njeguju stil Italiano.

Na  bočnim zubima koristimo visokoestetske kompozite firme GC Gradia i Empress Direct. Definitivno najbolji materijali za plombe, visoka estetika, translucentnost, poliranost i visoki sjaj. Oni posjeduju kameleonski efekt, što omogućuje promjenu boje ovisno o količini svjetla tako da su neprimjetne i ne razlikuju se od boje prirodnog zuba. Otporni su na žvačne sile i nisu skloni pucanju niti promjeni boje.

Izrada kompozitnih plombi uz upotrebu koferdama i mikroskopa .

Kompozitna plomba prije ispuna

Kompozitna plomba poslije ispuna