PROTETIKA

FIKSNA PROTETIKA – radimo metal-keramičke navlake bilo da su solo krune ili mostovi. Posebno naglašavam ZIRKON keramičke krunice sustava Procera. On se zasniva na CAD-CAM tehnologiji, kompjuterski vođene, obrade blokova Zirkonijuma. Rad je iznimno precizan, daje prirodnost zubnom nizu, a materijal je mineral koji se obrađuje i time se postiže zdravlje usne šupljine, a tako i čitavog organizma.
Za sve radove izrađene od Zirkon keramike, svako pacijent dobiva certifikat od Procere, sa dugogodišnjom garancijom.
Također, nadogradnje na korijen zuba i implantate izrađujemo od Zirkona što daje iznimnu ljepotu i savršenu estetiku.

LJUSKICE – zub se ne brusi u cijelosti već samo na prednjim plohama i tako se postiže odlična estetika. To radimo laserom jer je adhezija iznimna.
Postoje više vrsta ljuskica:

  • Ljuskice od bezmetalne keramike koje zahtjevaju iznimno malo brušenja prednje plohe zuba i cementiraju se u boji zuba.
  • Porculanske ljuskice na zirkon daju iznimnu čvrstoću, postojanost i preciznost.
  • NOVO – Gotove polimerizirane ljuskice izrađene od caklinskih boja nanohibridnog kompozita. Njihova aplikacija je u jednoj posjeti, bilo da se radi o jednoj, dvije ili više ljuskica (cjenovno su prihvatljive).

Započnite dan sa osmjehom!

LJUSKICE – zub se ne brusi u cijelosti već samo na prednjim plohama i tako se postiže odlična estetika. To radimo laserom jer je adhezija iznimna.

MOBILNA PROTETIKA – u izradi mobilnih nadomjestaka posebnu pozornost posvećujem u planiranju metalnih WIRONIT proteza. Radim ih u kombinaciji sa metal-keramičkim krunicama i retencionim elementima atechmenima. Najčešće koristim Bradent veze, Ce-Ka veze te ASC-55. Oni svi osiguravaju potpunu čvrstoću i stabilnost protetskog sustava. Vrlo često koristim višeslojne zube u protezama tkz. Geniussovi zubi, koji adju savršen sklad između metalkeramičkih kruna i preostalih zubi u protezi.
Svi otisci kako za fiksnu tako i za mobilnu protetiku se postavljaju u obrazni luk, što onemogućuje kasnije pucanje keramike.
Obavezno radimo funkcijsku analizu stanja čeljusnih zglobova kod prisutnih temporomandibularnih disfunkcija.

Pored klasičnih metalnih proteza izrađujemo wironit proteze i mostove od titana koji je čvršći i lakši za nošenje.