PARODONTOLOGIJA

IZNIMNO POVOLJNE CIJENE!

JEDINI LIJEČIMO PARODONTOZU BEZ KIRURŠKOG ZAHVATA!

VELIKI POSTOTAK IZLJEČENJA!

Način primjene GELCIDE lijeka

GEL CIDE

Penicilinski preparat koji se lokalno ubrizgava u džepove i zadržava se u tkivu deset dana odpuštajući aktivnu tvar. Ubijajuci bakterije u džepu, eliminira upalu i džep se popunjava.

Izuzetno uspješno kod dubokih džepova čija se dubina nakon dva do tri tretmana smanji sa sedam milimetara na tri milimetra.

Kombinacijom laserske terapije i GEL CIDE preparata nije potrebna kirurška terapija u liječenju džepova.  Postupak je bezbolan i neinvazivan.

Parodontologija je široko područje stomatološke djelatnosti koje obuhvaća vezu zuba sa kosti preko parodontalnih vlakana. Mnogi uzroci mogu utjecati na gubitak tog spoja tkz. pričvrstka. Najčešći su loša oralna higijena, neadekvatne plombe, loši protetski nadomjesci, opći čimbenici kao što su trudnoća, autoimune bolesti, krvne bolesti te genetski čimbenici.

U polivalentnoj stomatološkoj ordinaciji, da bi paradont bio zdrav potrebno je otkloniti lokalne uzroke, a to su: plak, kamenac, razne pigmentacije tj. obojenja. Pigmentacije i obojenja se otklanjaju pjeskarenjem. U ordinaciji posjedujemo mini pjeskaru AIR FLOW S2 pomoću koje se zubi mogu do 20% izbijeliti, koristeći PROPHYLAXIS POWDER različitih ugodnih okusa.

Čišćenje parodontalnih džepova obavljam ultrazvučnim aparatom za odstranjenje subging¡valnog i supragingivalnog kamenca- MINI MASTER. Najveći problem u uspjehu terapije parodontalnih džepova je postojanje tvrdokorne bakterije actinomices actinocometa. Ona se jedino uspješno odstranjuje neodim laserom čiji uski fiber od 300 mikrona prodire u duboke džepove od 9mm.

Postupak je potpuno bezbolan i ne treba rezati sluznicu da bi se pristupilo korijenu zuba. Kod izuzetno klimavih zubi postižem njihovo učvršćivanje rebond vlaknima koja se lijepe na preostale susjedne čvrste zube , tako da se klimavi učvrste. To su tako zvane metode „šeniranja“ koje također primjenjujem u dječjoj stomatologiji kod izbijenih zubi.

Učvršćivanje klimavih zubi Ever Stick vlaknima  i njihovo međusobno povezivanje u kompaktnu i iznimno čvrstu cjelinu. Nadoknada izgubljenog zuba povezivanjem vlaknom za susjedni bez brušenja, sve u jednoj posjeti.